Patjes Trekhakencenter

Provincieweg 445/1
9550 Herzele  09/3466670

 

Van een aantal veelgestelde algemene vragen treft u hieronder de antwoorden aan

Is er een trekhaak voor hybride of elektrische auto’s?

trekhaak elektrische wagens Ja en nee, er zijn trekhaken beschikbaar voor hybride en elektrische auto’s. In gevallen waar de voertuigfabrikant heeft bepaald dat deze voertuigen niet mogen trekken zijn deze aangepast zodat u hier niet mee kunt trekken, maar wel dragen. Caravans en aanhangers passen niet op de trekhaak en alleen fietsendragers zijn geschikt voor op de trekhaak. Lees meer over de RMC, de trekhaak voor hybride en elektrische auto’s.

Wat voor trekhaak past er op mijn auto?

Voor de meeste auto’s is er een vaste trekhaak beschikbaar waarbij de kogelstang altijd achter de auto uitsteekt. Voor meer luxe auto`s zijn trekhaken met afneembare kogel- stang of wegklapbare kogelstang verkrijgbaar.

Welke trekhaak moet ik kiezen?

Voor de meeste auto`s is er minimaal een vaste trekhaak leverbaar. Een uitzondering daarop vormen de hybride en elektrische voertuigen. Ook exclusieve auto`s, klassieke auto`s en campers zijn meestal een uitzondering.

 

Kan en mag er een trekhaak op mijn elektrische auto?

Hybride auto’s zijn niet gehomologeerd voor trekhaak gebruik, wat betekent dat u met deze auto’s niets mag trekken, op uw kentekenbewijs staat bij `trekgewicht` een ( – ).
Om met een hybride auto wel fietsen mee te kunnen nemen zijn er speciale dragers ontwikkeld geschikt voor hetzij de bijbehorende speciale fietsendrager, hetzij voor uw eigen fietsendrager.

Neem contact op met patjestrekhakencenter@skynet.be   voor de mogelijkheden.